国家高新技术企业你身边的太阳能发电站源头厂家

产品中心 解决方案 经销代理 工程案例

星火动态
家用太阳能光伏储能设备或成为未来家庭的必备产品
家用光伏系统的核心,家用光伏储能通常与家用光伏系统组合安装,为家庭用户提供电能。储能系统可以提高户用光伏自发自用程度,减少用户的电费支出,并在极端天气等情况下保障用户用电的稳定性。对于高电价、高峰谷价差或电网老旧地区的用户,购置户储系统具备较好的经济性,家庭用户有购置户储系统的动力。

目前国内使用太阳能大多只用在热水器上,真正可以供应全屋电能的太阳能板还处于萌芽阶段,主要使用群体仍然是在海外,尤其是欧美地区。

欧美国家由于城市化程度较高,并且住房通常以独立或半独立住宅为主,适合发展家用光伏。据数据统计,2021年欧盟人均家用光伏装机量为355.3瓦/户,与2019年相比大增40%。

渗透率上,目前澳大利亚、美国、德国、日本的家用光伏装机容量占总光伏装机的比例分别为66.5%、25.3%、34.4%、29.5%,中国目前的家用光伏装机容量占比仅为4%左右,具有极大的发展空间。

而家用光伏系统的核心则是储能设备,也是成本占比最大的部分。目前国内的锂电池价格在130美元/kWh左右,以悉尼的一户父母均为工薪阶层的四口之家为例,假设家庭每日电量消耗为22kWh,所安装的家庭储能系统为7kW光伏组件加上13.3kWh储能电池。这也意味着仅仅为一套光伏系统搭载上足够的储能电池,就需要花费1729美元。

但在过去几年中,家用太阳能设备的价格降低了大约30%至50%,而效率则提高了大约10%至20%。这有望加速家用光伏储能的快速发展。

家用光伏储能前景广阔
除了储能电池以外,其余核心设备为光伏、储能逆变器,而家庭储能系统根据耦合方式不同、是否并入电网主要可以分为混合式家庭光伏储能系统、耦合型家庭光伏储能系统、离网型家庭光伏储能系统、光伏储能能源管理系统四种。

混合式家庭光伏储能系统,一般适用于新增光伏家庭,停电后仍能保障用电需求,目前为主流趋势,但并不适用于现有光伏家庭升级改造。耦合型适用于已有光伏家庭,将已有并网光伏系统改造为储能系统,投入成本相对较低,但充电效率相对低;离网型适用于没有电网的地区,通常需要配备柴油发电机接口。

相比储能电池,逆变器、光伏组件占整体成本仅为电池的一半左右,此外家用储能产品需安装商进行安装,安装成本也在12%-30%。

尽管价格较为昂贵,但许多电池储能系统还允许智能调度电力的输入和输出,不仅可以将多余的电能卖给电力系统,而且一些电池储能系统经过优化,可以集成到电动汽车充电设施中。在电动汽车越来越普及的当下,这一优势也将帮助用户节省大量成本。

同时,能源对外依赖过高会带来能源危机,尤其在如今全球局势紧张的情况下。以欧洲能源结构为例,天然气占比较高达25%,而欧洲天然气又非常依赖于进口,这就导致欧洲急需能源转型。

德国将100%可再生能源发电目标从2050年提前到2035年,实现80%的能源来自于可再生能源发电。欧盟委员会通过REPowerEU议案,提高欧盟2030年的可再生能源目标,其中针对家用光伏计划第一年将增加17TWh的电力,到2025年产生42TWh的额外电力,所有事宜的公共建筑均安装光伏,并且要求所有新建筑物安装光伏屋顶,且审批流程控制在三个月内。

根据家庭数量测算分布式光伏装机量,考虑家用储能的渗透率得到安装家用储能的数量,假设平均每户装机量可以得到全球及各市场的家用储能装机量。

假设2025年新增光伏市场储能渗透率20%,存量市场储能渗透率 5%,全球家庭储能容量空间达70GWh,市场空间巨大。

小结

随着清洁型电力能源在生活中的占比越来越重要,光伏也开始逐渐走进千家万户。家用光伏储能系统不仅能够满足家庭日常用电需求,并且还能将多余的电力出售给电网获取收益。随着电力设备的增多,这套系统或许将成为未来家庭中的必备产品。


Evsel bir PV sisteminin çekirdeği
Ev tipi PV enerji depolama sistemi genellikle ev kullanıcılarına elektrik sağlamak için ev tipi PV sistemi ile birlikte kurulur. Enerji depolama sistemi, ev tipi PV'nin kendi kendine üretim ve kendi kendine kullanım derecesini artırabilir, kullanıcının elektrik harcamalarını azaltabilir ve aşırı hava koşullarında ve diğer durumlarda kullanıcının elektrik tüketiminin istikrarını garanti edebilir. Yüksek elektrik fiyatları, tepe ve vadi fiyat farkı veya kullanıcının eski bölgelerindeki elektrik şebekesi için, ev depolama sisteminin satın alınması daha iyi bir ekonomiye sahiptir, ev kullanıcıları ev depolama sistemi satın alma gücüne sahiptir.

Şu anda, güneş enerjisinin ev içi kullanımının çoğu sadece su ısıtıcısında kullanılmaktadır, gerçek tüm ev elektriğini sağlayabilir güneş panelleri hala yeni ortaya çıkma aşamasındadır, grubun ana kullanımı hala yurtdışında, özellikle Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'ndedir.

Yüksek derecede kentleşme nedeniyle Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri ve konutlar genellikle bağımsız veya yarı bağımsız evlerdir, ev tipi fotovoltaik gelişimi için uygundur. Veri istatistiklerine göre, 2021 yılında AB'de kişi başına düşen hane halkı PV kurulu kapasitesi 355,3 watt/hanehalkı olacak ve bu da 2019 yılına kıyasla %40'lık büyük bir artış anlamına geliyor.

Penetrasyon oranı, Avustralya, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Japonya'daki mevcut ev tipi PV kurulu kapasitesi, toplam kurulu PV kapasitesinin sırasıyla %66,5, %25,3, %34,4 ve %29,5'ini oluştururken, Çin'in mevcut ev tipi PV kurulu kapasitesi sadece %4 civarındadır ve bu da gelişme için büyük bir alana sahiptir.

Ev tipi PV sisteminin çekirdeği, aynı zamanda maliyetin en büyük kısmını oluşturan enerji depolama ekipmanıdır. Şu anda Çin'de lityum pillerin fiyatı 130$/kWh civarındadır ve Sydney'de işçi sınıfından ebeveynlere sahip dört kişilik bir aile için günlük elektrik tüketiminin 22kWh olduğu varsayıldığında, kurulu ev enerji depolama sistemi 7kW fotovoltaik modül artı 13,3kWh enerji depolama pili olacaktır. Bu aynı zamanda sadece bir PV sistemini yeterli depolama bataryasıyla donatmanın 1.729 dolara mal olacağı anlamına gelmektedir.

Bununla birlikte, son birkaç yılda ev tipi güneş enerjisi ekipmanlarının fiyatı yaklaşık yüzde 30 ila 50 oranında düşerken, verimlilik yaklaşık yüzde 10 ila 20 oranında artmıştır. Bu durumun ev tipi PV enerji depolamanın hızlı gelişimini hızlandırması beklenmektedir.

Ev tipi PV enerji depolama için geniş beklentiler
Enerji depolama piline ek olarak, fotovoltaik, enerji depolama invertörü ve bağlantı yöntemine göre ev enerji depolama sistemi için temel ekipmanın geri kalanı farklıdır, şebekeye girip girmeyeceği hibrit ev PV enerji depolama sistemi, birleşik ev PV enerji depolama sistemi, şebekeden bağımsız ev PV enerji depolama sistemi, dört çeşit PV depolama enerji yönetim sistemi olarak ayrılabilir.

Hibrit ev PV enerji depolama sistemi, genellikle yeni PV aileleri için geçerlidir, elektrik kesintisinden sonra hala elektrik talebini garanti edebilir, şu anda ana akım eğilimdir, ancak mevcut PV ailesi yükseltme ve dönüşümü için geçerli değildir. Bağlantı tipi mevcut PV ailelerine uygulanabilir, mevcut şebekeye bağlı PV sistemi bir enerji depolama sistemine dönüştürülür, girdi maliyeti nispeten düşüktür, ancak şarj verimliliği nispeten düşüktür; şebekeden bağımsız tip, şebekesi olmayan alanlara uygulanabilir, genellikle dizel jeneratör arayüzü ile donatılması gerekir.

Enerji depolama bataryaları ile karşılaştırıldığında, invertörler ve PV modülleri bataryaların toplam maliyetinin sadece yaklaşık yarısını oluşturmaktadır, ayrıca ev enerji depolama ürünlerinin kurulumcu tarafından kurulması gerekmektedir, kurulum maliyeti de %12-%30'dur.

Daha pahalı olmasına rağmen, birçok batarya depolama sistemi aynı zamanda güç giriş ve çıkışlarının akıllı bir şekilde planlanmasına olanak tanır ve yalnızca fazla güç güç sistemine geri satılmakla kalmaz, aynı zamanda bazı batarya depolama sistemleri elektrikli araç şarj tesislerine entegrasyon için optimize edilmiştir. Elektrikli araçların giderek daha popüler hale geldiği bir dönemde, bu avantaj kullanıcıların önemli maliyet tasarrufları yapmasına da yardımcı olacaktır.

Aynı zamanda, yabancı enerji kaynaklarına çok fazla bağımlılık, özellikle günümüzün küresel gerilimler bağlamında enerji krizlerine yol açabilir. Örnek olarak Avrupa'nın enerji yapısını ele alırsak, doğal gaz toplamın yüzde 25'ini oluşturmaktadır ve Avrupa'nın doğal gaz ithalata çok bağımlıdır, bu da Avrupa'nın enerji dönüşümüne acil ihtiyaç duymasına neden olmaktadır.

Almanya, yüzde 100 yenilenebilir enerji üretimi hedefini 2050'den 2035'e çekerek enerjinin yüzde 80'inin yenilenebilir enerji üretiminden elde edilmesini sağlamıştır. Avrupa Komisyonu, REPowerEU hareketi aracılığıyla AB'nin 2030 yenilenebilir enerji hedeflerini iyileştirmek için, hane halkı PV programı için ilk yıl 17TWh elektrik, 2025 yılına kadar ek 42TWh elektrik üretecek, kamu binalarının tüm konuları fotovoltaik olarak kurulacak ve tüm yeni binaların fotovoltaik çatılar kurmasını gerektirecek ve onay süreci üç ay içinde kontrol edilecektir.

Dağıtılmış PV kurulumları hane sayısına göre ölçülür, ev depolama kurulumlarının sayısını elde etmek için ev depolamanın penetrasyon oranı dikkate alınır ve hane başına ortalama bir kurulum olduğu varsayılarak küresel ve pazara özgü ev depolama kurulumları elde edilebilir.

Yeni PV pazarının 2025'te enerji depolama penetrasyon oranının %20, borsa enerji depolama penetrasyon oranının %5, küresel ev enerji depolama kapasitesi alanının 70GWh olduğu varsayılırsa, pazar alanı çok büyüktür.

Özet
Temiz elektrik enerjisinin yaşamdaki oranı giderek daha önemli hale geldikçe, PV yavaş yavaş binlerce haneye girmeye başladı. Ev fotovoltaik enerji depolama sistemi

返回
列表
上一条

关于太阳能光伏电站储能系统十个知识点,简单易懂!

下一条

泰国太阳能光伏储能市场崛起,家庭与商业应用前景广阔